Äpplen faller nu, men hoppas att det går uppåt för ditt team. Ett bra äppelträd bär god frukt. Likaså får ett bra team goda resultat.

För att äppelträd ska kunna generera frukt, så behöver de finnas i god jord, att jorden inte är kontaminerad med något skadligt. Lika så är det med arbetskultur, om den är sund har medarbetare bättre möjlighet att fokusera på sitt jobb och generera resultat. Ett sätt att jobba väl ihop är att söka ömsesidiga fördelar för alla inblandade, inte bara internt i teamet, utan även för dem som köper äpplen (kunder).

Äppelträden behöver också pollineras på våren, för att kunna bära frukt. Rätt information i rätt tid är också en viktig faktor för att teamet ska lyckas.  

Äppelträden består av flera grenar som bär frukt, d.v.s. medarbetarna önskar att kunna bidra till resultat. Där ska trädgårdsmästaren (teamledaren) försöka skapa så goda förutsättningar som möjligt.

Sedan råder inte heller trädgårdsmästaren över väder eller brist på bin. D.v.s. konjunktur eller brist på utvecklingsmöjligheter i det större ekosystemet (organisationen).

Vill du veta mer om teamutveckling, läs min artikel:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6978236074120626176/

Min kurs om trädgårdsskötsel, eller jag menar teamutveckling finns hos Republify:

Aila Kekkonen

Organisationskonsult, facilitator och lärare hos Republify

You are currently viewing Vad har äpplen gemensamt med produktiva team?