Sommartiden ger dig förhoppningsvis en behövlig paus. Det är bra att använda tid till att reflektera över din arbetssituation. Hur vill du att ditt arbetsliv ser ut om ett par år?

Spela inte för länge en roll som inte riktigt är du, för att din inre styrka hittar du där din unika motivation och talang sammanstrålar. Det är där du har din yttersta potential. Man kan jobba med olika saker genom livet, men för att vara riktigt tillfreds och kunna bidra på bästa sätt, är det bra att då och då vända sig inåt och lyssna på sig själv. Då behövs det lugn och frihet från stress.

En talang kan vara som en otränad muskel, som behöver utvecklas. Motivation och talang, kombinerat med att någon är villig att betala lön för det du gör, ger dig en fingervisning av din unika utvecklingsresa. Börja göra mer av sådana projekt och sysslor som du gillar.

Vägen är dock sällan helt spikrak. Träna också upp din återhämtningsförmåga och ihärdighet, för att lyckas.

Vill du veta vad är det som verkligen motiverar dig och få din egen Reiss motivationsprofil, håller jag kurser hos Informator. Nästa tillfälle är 25/9, v.v. läs mer genom nedan länk.

Ha en lugn och fin sommar!

https://lnkd.in/eDQ_nXA#motivation

Det går också bra att kontakt mig via aila@betterfuture.se

Foto: Shutterstock

You are currently viewing Sommarläsning om motivation del 3 av 4: Ett arbetsliv med mening