Du behöver utgå ifrån vem du är, och inte spela en roll som inte passar dig, som jag nämnde i förra veckan. För att bli en bättre ledare och inspirera andra kan du göra följande:

– ändrar ditt liv så det är mer i linje med din motivation
– se potential hos och lyfta andra
– gör något för andra

Engagemangsstudier visar att engagemanget är lågt. Mycket handlar om hur vi får andra att må. Om man t.ex. hotar med straff eller manipulerar sina medarbetare, får man inte ut det bästa hos dem. Människor gör ett bättre jobb om de ser att du som ledare försöker ge dem arbetsuppgifter som motiverar dem. Det kommer att resultera i att de känner sig friskare och blir mer produktiva.

Ledarskap är inte om att själv vinna och att andra ska förlora, utan det är att få ut det bästa hos sina medarbetare. När man söker vinna-vinna lösningar kommer man mycket lättare i mål.

Ta sommaren i akt och reflektera över vad det är som motiverar dig. Om du vill lära dig mer och få en personlig Reiss motivationsprofil till dig själv och dina medarbetare, håller jag kurser hos Informator. Nästa tillfälle är 25/9, v.v. läs mer genom nedan länk.

Ha en underbar sommar!

#motivation #ledarskap

https://lnkd.in/eDQ_nXA

You are currently viewing Sommarläsning om motivation del 4 av 4: Ledarstil som får andra att frodas